Lise Leën

« The Social Distancing Circle »

Leuven

Installation

@lise_leen

Lise Leën est une jeune artiste qui étudie le graphisme à Sint Lucas à Gand.

Son projet a commencé au début du confinement. Pour recevoir les visiteurs à sa porte, elle a dessiné un cercle à la craie d’un diamètre de 1,5 m dans lequel ils devaient se tenir.

C'est ainsi qu’est né “The Social Distancing Circle”.

Elle a ensuite placé des cercles partout dans la ville de Gand. Approchée par des passants, cela a donné lieu à de nombreuses conversations, son travail est alors devenu une oeuvre collaborative, sans qu‘elle s’en aperçoive. Le cercle est devenu un symbole de connexion en temps de distance.

Découvrez  les oeuvres confinées de Lise rue des Éperonniers -1000 Bruxelles 

Capture d’écran 2021-03-11 à 15.54.53.pn

Maart 2020, de lockdown gaat van start. Iedereen moet in zijn kot blijven en mag maar een beperkt aantal contacten zien. Het sociale leven valt stil. Ik verbleef tijdens de lockdown op kot in Gent met twee vrienden. Ik had een klasgenoot die om de hoek woonde en wekelijks aan het raam kwam zwaaien. Op een van die wekelijkse ontmoetingen had ik als grap met stoepkrijt een cirkel getrokken met een diameter van 1,5 m aan de voordeur. Hier mocht hij dan gaan instaan. Een verwijzing naar de ‘anderhalvemeter’ en social distancing die ineens dagelijkse woordenschat voor ons werden. 

Die vriend spoorde me aan om de cirkels op meerdere plaatsen in de stad aan te brengen. Dit was de start van mijn project ‘The Social Distancing Circle’. Dit project is uiteindelijk ook mijn bachelor proef geworden.